Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2015

SWA diep in het rood

KAAG EN BRAASSEM – De Sociale Werkplaats Alphen zal ook de komende jaren flink verlies lijden. Een groot deel van dat verlies moet worden opgehoest door de gemeente. Wethouder Floris Schoonderwoerd gaf maandag 14 december tijdens het politiek forum alvast een 'winstwaarschuwing' aan de politieke partijen.


Hij stelde: 'Afgelopen vrijdag kreeg ik prognose van de meerjarencijfers. Ook voor 2016 en de meerjarenbegroting zijn er grote zorgen. De loononderhandelingen lijken niet in het voordeel van het gemeentelijke budget te lopen. Andere factoren zorgen ook voor negatieve resultaten. Het dreigende financiële tekort is best fors.' Het dagelijks bestuur van de SWA gaat een onderzoek opstellen naar de financiële toekomst van de SWA. Maar één ding is volgens Schoonderwoerd zeker: 'Op korte termijn moeten we met een aantal beheersmaatregelen komen.'