Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Klok tikt voor bouw kantoorunits

OEGSTGEEST – Jarenlang werd de politiek flink onder druk gezet door een projectontwikkelaar om langs de Oude Vaartweg kantoren te mogen bouwen. In de wandelgangen werd gefluisterd dat een houthandelaar door de gemeente onder druk werd gezet om in te stemmen met de plannen. Bomen en struiken zijn zonder mededogen gekapt. In maart 2013 besloot de gemeenteraad, dat op deze locatie zes 'kleinschalige kantoorunits' gebouwd mogen worden.


En vervolgens gebeurde er helemaal niets. Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) vond dit toch wel vreemd: 'Er was een rapport over de Oude Vaartweg en dat er enorm veel behoefte was aan kantoorunits daar. Maar dat is al lang geleden.' Maar de VVD-wethouder Wendelien Tönjann nam het op voor de ontwikkelaar. Ze stelde: 'De eigenaar heeft het recht daar te bouwen en als hij het niet gebruikt, dan kan ik niets doen.' Waarop ze toevoegde: 'De komende acht jaren.'