Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Welkom in de huiskamer van Lisse

Altijd een luisterend oor en een warme glimlach bij Het Café

Door Joep Derksen

LISSE – Wie zegt dat dertig-plussers thuis moeten blijven en dat uitgaan alleen voor jongeren is, heeft het helemaal mis. De gasten van Het Café (Heereweg 196) weten hier alles van. Zij worden in de watten gelegd door de eigenaren Annemiek en Marco Vrij. Medioren en senioren genieten van elkaars gezelschap en wie zijn sores even van zich af wil praten, is bij Annemiek en Marco aan het goede adres.

Het Café is sinds haar oprichting in november 2013 al een echt begrip geworden. De maandelijkse biefstukavonden zijn legendarisch en mateloos populair. Wie hier aan mee wil doen, moet zich ver van tevoren opgeven, want anders ben je te laat. De biefstukavond in januari is al volgeboekt, maar er zijn op dit moment nog plaatsen beschikbaar voor de biefstukavond op zondag 7 februari vanaf 16:00 uur. Dit evenement is één van de voorbeelden van de vernieuwende manier waarop het echtpaar Vrij te werk gaat. 'Eigenlijk zijn we er blind in gestapt, toen we Het Café opzetten', licht Annemiek toe. 'We hadden veel ideeën en zijn die gaan uitvoeren. Hoe dat zou uitpakken, dat zouden we wel zien'.

Het gevolg van al die ideeën was zeer ingrijpend; vaak zit Het Café mudjevol. Of het nu gaat om de live-voetbalwedstrijden en formule-1 wedstrijden, die in Het Café bekeken kunnen worden, waarbij de gasten verrast worden met live muziek. Maar ook organiseert Het Café iedere zes tot acht weken op een zondag steeds weer een andere live band die blues, jazz of klassieke popmuziek speelt. 'En met die nummers van vroeger wordt het altijd een gezellig feestje', zegt Marco enthousiast.

In Het Café is geen keuken, maar daar hebben Marco en Annemiek een heel originele oplossing voor bedacht. Alle gasten kunnen, bijvoorbeeld tijdens de Vrijdagmiddagborrel met korting eten bestellen van horeca-uitbaters in het centrum van Lisse. Het eten wordt in Het Café bezorgd en kan daar ook heerlijk opgegeten worden. Het is een voorbeeld van hoe sociaal en huiselijk het er op deze plek aan toe gaat. 'Iedereen noemt dit de huiskamer', informeert Annemiek. Of je nu kind, ouder of senior bent; je kunt je hier altijd vermaken.'

In 2016 organiseert Het Café nog allerlei andere geweldige evenementen. Maar ook tussen al die activiteiten door is het heerlijk om hier te toeven. Gezellig samen met vrienden, of even de afzondering zoekend als rustmoment in een hectische week. Wie je ook bent en hoe je je ook voelt; bij Annemiek en Marco is het goed toeven. En als je even helemaal uit je dak wilt gaan, dan kijkt niemand daar van op. Annemiek: 'Bij iedereen zit het kind er nog in. Als je wilt, kun je zelfs op de bar staan! Het gaat er om dat je het hier altijd naar je zin kunt hebben. Hoe oud je ook bent of hoe jong je je ook voelt! Het gaat er om, dat mensen lachend de deur uit gaan.'


Voor meer informatie: www.hetcafelisse.nl.