Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Twijfels raadsleden over oplossingen Van der Veldstraat

JOEP DERKSEN

LISSE – De gemeenteraad durfde donderdag 17 december tijdens de raadsvergadering geen keuzes te maken. Het college van burgemeester en wethouders had de raadsleden vijf mogelijkheden voorgelegd om de wateroverlast in de Van der Veldstraat tegen te gaan.


Bij vier van die keuzes ging het om het plaatsen van een (in omvang steeds grotere) waterbak. De vijfde mogelijkheid was het opzetten van een onderzoek naar het slopen en opnieuw bouwen van de huizen in de Van der Veldstraat. Na een lange discussie bleek, dat de raadsleden voorstander bleken van een aantal opties. Een meerderheid van de partijen wilde een kleine waterbak aanleggen, die het overvloedige water kan opvangen van zware regenbuien die eens in de twee jaar voorkomen. Maar ook bestaat er een raadsmeerderheid om de sloop en nieuwbouw van de huizen in de Van der Veldstraat te onderzoeken. Daarnaast roepen de politici de inwoners op om zelf ook maatregelen te nemen tegen het riool- en regenwater dat tijdens zware regenbuien met duizenden liters per seconde langs hun huizen stroomt. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) deed de politiek de belofte om in januari met een voorstel te komen.