Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Gemeente eist recht van overgang

LISSE – De bewoners van het huis aan de Achterweg 22 moeten van de gemeente maatregelen nemen, zodat alle inwoners van Lisse gebruik kunnen maken van een looppad naast hun deur. Dit maakte burgemeester Lies Spruit dinsdag 19 januari bekend.

Voordat het echtpaar de woning had gekocht, lag er op dit stuk grond al een recht van overpad. Maar de huiseigenaren vinden, dat het voor veel mensen niet noodzakelijk is om juist deze route langs hun huis te nemen. Daarom hebben ze houten paaltjes met ijzerdraag aan de voor- en achterzijde van het 'overpad-terrein' geplaatst. Deze moeten van de gemeente verwijderd worden. En het door de bewoners aangelegde gazon moet weer veranderd worden in een looppad. Bovendien moet het echtpaar een 'erfafscheiding', zoals een haag plaatsen. Zo ontstaat er weer een scheiding tussen het overpad-terrein en de eigen tuin. Als de huiseigenaren dat niet doen, moeten ze per week 1.000 euro betalen, met een maximumbedrag van 15.000 euro.


Spruit stelt: 'Dit is de situatie zoals die nageleefd dient te worden. We hebben heel lang geprobeerd met allerlei partijen te praten maar dat lost het niet op. De situatie bleef onduidelijk omdat partijen elkaar niet konden vinden. Je moet als gemeente een besluit nemen om duidelijkheid te verkrijgen. We hebben heel lang gesproken met verschillende partijen, maar we hadden al een keer een voorgenomen plan voor een dwangsom. Op een gegeven moment moet je doen wat je hebt voorgenomen.'