Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Hockeyclub verbijsterd over handelwijze Stephan V.

VOORHOUT – Stephan V, de voormalige coach en trainer van MHC Voorhout heeft stiekem opnames gemaakt van omkledende jeugdspelertjes in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Hij gebruikte hiervoor waarschijnlijk een camerapen. Dit vermoedt het Openbaar Ministerie na bestudering van de bewegende beelden. Zo'n zestig leden, waaronder een hoop bezorgde ouders, bezochten donderdag 21 januari een inderhaast georganiseerde informatieavond.

Niemand had ooit een vermoeden, dat Stephan V zich met dit soort activiteiten bezig zou houden. In de elf jaar dat hij vrijwilliger is geweest, heeft hij zijn omgeving rustig kunnen bedotten. Slechts één keer moest hij op het matje komen van het hockeybestuur. Als onderdeel van een 1 april grap liet hij de hockeyers van zijn team poedelen in een plastic badje, dat voor die gelegenheid in de kleedkamer was klaargezet. Achteraf laat een aantal ouders van kinderen uit zijn team weten, dat ze vonden dat hij de jongens 'wel erg vaak' mee nam naar het zwembad in Katwijk. Dit deed Stephan V. 'als teambuilding'.

Ook ging Stephan V. vrijwel ieder jaar mee als begeleider tijdens het hockeykamp. Daar kreeg hij de kans om honderden foto's, maar ook filmpjes van kinderen te maken. Ook als die kinderen bijvoorbeeld de sloot in sprongen. Ewout Braggaar is voorzitter van de hockeyclub en hij laat weten dat het bestuur 'geen enkel vermoeden' had van de activiteiten van Stephan V. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met de man, die aangeklaagd is voor illegale activiteiten met een jongen uit Wassenaar. Stephan V. gaf bij dit gesprek toe, dat hij ook twee andere filmpjes gemaakt heeft van hockeyjongens, maar hij zou die filmpjes weer verwijderd hebben van zijn computer.


Braggaar waarschuwt voor het ontstaan van een angstcultuur op de hockeyclub. Hij roept de ouders op om niet argwanend naar elkaar te gaan kijken. 'Er kunnen langs de lijn van het hockeyveld dus gewoon foto's gemaakt worden van kinderen.'