Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Vragen over uitspraak Raad van State

LISSE – De tik op de vingers die de gemeente heeft gekregen van de Raad van State dreunt door tot de politiek. Tijdens de vergadering van het presidium op maandag 11 januari wilden de fractievoorzitters weten hoe het kan, dat het bestemmingsplan Kanaalstraat 33 / Van der Veldstraat 2 en 2A naar de prullenbak is verwezen door deze gerechtelijke instantie.

De gemeenteraad had dit bestemmingsplan goedgekeurd en deze uitspraak door de Raad van State is dus feitelijk ook een gele kaart richting de gemeenteraadsleden. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) vroeg zich dan ook af: 'Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Lopen we bij andere zaken ook het risico dat we teruggefloten worden? Wat gaan we er aan doen om het in de toekomst te vermijden?' Ook fractievoorzitter Jeanette van der Laan (D66) vond: 'Dit is nogal een uitspraak.'


Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten dat de ambtenaren al bezig zijn om een reactie te geven naar aanleiding van de uitspraak. Hij hoopt deze reactie in februari door te kunnen geven aan de gemeenteraadsleden.