Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Zwembad BinnenZee niet 'Veilig en Schoon'

NOORDWIJK – Het zwembad BinnenZee heeft na twee jaar nog altijd niet het keurmerk 'Veilig en Schoon' binnen gehaald. Dit ondanks de toezegging van het college van burgemeester en wethouders, dat dit binnen een jaar na de opening zou gebeuren. Gemeenteraadslid Stephanie van den Bergh (LSNZ) stelt hier vragen over aan het gemeentebestuur.

Zo laat Van den Bergh onder meer weten: 'In het contract tussen de gemeente Noordwijk en de exploitant van zwembad Binnenzee, Sportfondsen, staat beschreven dat door het zwembad binnen 1 jaar na de start (mei 2014) het keurmerk “Veilig en Schoon” moet worden behaald.' Een blik op de website van de Stichting Zwembadkeur maakt duidelijk, dat BinnenZee helemaal niet op een lijst staat met zwembaden in Nederland die het keurmerk hebben behaald.'


Het LSNZ-raadslid wil daarom weten, waarom er nog geen keuring voor het keurmerk 'Veilig en Schoon' heeft plaatsgevonden. Deze aanvraag is namelijk nog niet eens ingediend, zo weet Van den Bergh te melden. 'Wanneer verwacht u het keurmerk “Veilig en Schoon” te behalen? Of wanneer zal er op zijn minst een aanvraag tot keuring gedaan worden?' Ook wil ze weten, wat de consequenties zijn nu er niet is voldaan aan de afspraak dat het keurmerk binnen één jaar behaald zou worden. Van den Bergh wil 'per direct' antwoord hebben op deze vragen. Maar een reactie van het collegebestuur was op het moment van het ter perse gaan van deze krant nog niet ontvangen.