Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Antwoorden trekken

HILLEGOM – Jarenlang heeft de Stichting Welzijn Hillegom subsidie ontvangen van de gemeente. Maar nu blijken veel van de werkzaamheden van deze stichting te verdwijnen. De Stichting Welzijn Lisse heeft namelijk het vrijwilligerswerk en de coördinatie van de mantelzorgers overgenomen en de Stichting Welzijnskwartier houdt zich voortaan bezig met de uitvoering van het Jongerenwerk Solution. Commissielid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) vroeg het college van burgemeester en wethouders of de SWH een deel van de gemeentelijke subsidies uit haar reserves weer terug gaat betalen aan de gemeente.


Wethouder Frits Roelfsema (CDA) liet woensdag 17 februari weten, dat hij hierover diezelfde middag een memo had gestuurd aan de raad. Hij wilde die memo niet bespreken, omdat een aantal commissieleden deze memo nog niet gelezen had. Tijdens de commissievergadering, die een dag later plaats vond, kwam dit onderwerp weer aan de orde. In eerste instantie beperkte Roelfsema zich bij zijn beantwoording tot het voorlezen van de verstuurde motie. Tot drie keer toe herhaalde Heemserk haar vraag, waarom de gemeente Hillegom de frictiekosten moet betalen voor het overdragen van de werkzaamheden van de SWH. Maar Roelfsema hield zijn tong lange tijd in een spreekwoordelijke knoop. Uiteindelijk zegde hij toe: 'Welzijn Hillegom zit in een verandertraject, ze moeten inkrimpen en dat leidt tot kosten. Die moeten ze zelf betalen.'