Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Duurzaamheidsplatform voor mensen die ideeën willen uitvoeren

KAAG EN BRAASSEM – De startbijeenkomst voor het duurzaamheidsplatform verliep dinsdag 16 februari prima. In totaal toonden 26 inwoners en vertegenwoordigers van organisaties belangstelling om plaats te nemen in dit platform. De komende jaren moeten zij duurzaamheidsplannen verzinnen én tot uitvoering brengen.

De aanwezigen kregen eerst twee toespraken te horen van ambtenaren uit de gemeenten Lisse en Alphen aan den Rijn, waar al flink geëxperimenteerd wordt met inwonerparticipatie op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de discussie kwamen er al flink wat ideeën boven. Zo moeten er 'energiecoaches' komen, die mensen leren hoe je energie kunt besparen. En een 'revolverend fonds' van zo'n 100.000 euro moet er voor zorgen dat mensen geld kunnen lenen om duurzaamheidsbesparingen op hun woningen te realiseren. Ook pleitten veel aanwezigen er voor, dat inwoners aangezet moeten worden om hun afval 'bij de bron' te scheiden.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) keek tevreden terug op deze bijeenkomst: 'We gaan alle ideeën samenvatten in een conceptduurzaamheidsagenda. Dit document gaan we eind volgende week samen met de leden van dit platform bespreken.' Maar dan begint het echte werk pas, voor de platformleden. De wethouder: 'Ik ben niet op zoek naar een club mensen die ideeën roept, zodat ik dat ga uitvoeren. Ik ben op zoek naar mensen met ideeën, die daar ook de schouders onder gaan zetten.'