Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Boa's blijven bekeuren

LISSE – De handhavende boa's in de Barentszstraat zorgden donderdag 17 maart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur voor vragen van fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse). Hij wees er op, dat er renovatiewerkzaamheden zijn in de naburige Houtmanstraat. Dit zou leiden tot meer parkerende auto's uit die straat, zodat de bewoners van de Barentszstraat in de knel komen met parkeerruimte. Hij pleitte er voor, nog niet te bekeuren voor fout parkeren totdat de werkzaamheden afgelopen zijn.


Maar wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) piekert hier niet over. 'Je weet als je de auto daar (op de stoep, JD) neer zet, dat die er niet hoort. We zijn coulant geweest. We hebben meer parkeerplaatsen gerealiseerd en er zijn nu parkeerplaatsen genoeg. Wel moet je er iets verder voor lopen. Dat kan zo maar 100 meter verderop zijn en daar moet iets meer moeite voor gedaan worden.' Hij vervolgde: 'Inderdaad is men in de Houtmanstraat bezig, dat is twee straten verderop, maar deze inwoners parkeren niet hun auto's in de Barentszstraat. We kunnen niet wachten tot het werk klaar is, want we zijn daar nog vijf jaar bezig.'