Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Goede voorbeeld overlaten aan anderen

LISSE – De wethouders Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) en Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) doen niet mee aan het '100-100-100' initiatief. Inwoners van Nederland worden opgeroepen om te proberen honderd dagen lang er voor te zorgen dat hun huishouden geen restafval heeft.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) uit Kaag en Braassem heeft zich hier wél voor aangemeld, dus is Nieuwenhuis en Ruigrok gevraagd of zij dit voorbeeld volgen. Maar dat doen ze dus niet. Nieuwenhuis stelt, dat deelname aan deze 100-100-100' actie 'verwarrend' zou zijn voor de inwoners. 'Vanuit de voorbeeldfunctie kiezen we voor omgekeerd inzamelen in combinatie met diftar. Dat is een voorbeeldstap die er niet om liegt. We doen liever één ding goed, dan twee dingen half.'