Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Succes Salvatori opgevolgd

LISSE – Drie keer per maand wordt er in Salvatori een maaltijd geserveerd en dat trekt altijd veel bezoekers. Aangespoord door dit succes heeft Bescal het plan opgevat om dit initiatief ook op te zetten in 't Poelhuys. Aan de seniorenraad is gevraagd of leden van deze instantie willen helpen om dit initiatief op te zetten. Tijdens de vergadering van maandag 14 maart werd dit onderwerp besproken.


Seniorenraadslid Ans Veelenturf laat weten, dat ze bezig is met de afstemming hierover met Bescal. Volgens haar is echter niet iedere vrijwilliger in 't Poelhuys even enthousiast over dit initiatief en er komt nog een uitdaging bij kijken. De huidige kookvoorzieningen in 't Poelhuys zijn onvoldoende om maaltijden op voor te bereiden. Nu zijn er twee kookplaten en daar moet minimaal een derde kookplaat bij komen. Seniorenraadvoorzitter Berna van Amersfoort liet weten, dat de gemeente wat dat betreft wel een steentje kan bijdragen. 'De gemeente wil de inwoners ondersteunen bij het opzetten van projecten, als er draagvlak voor is. Dan kan de gemeente helpen met faciliteren, waar het gaat om die kookplaten.'