Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Veilig Thuis slurpt tonnen aan euro's op

OEGSTGEEST – Al maanden kampt de organisatie Veilig Thuis met een enorme wachtlijst. Hierdoor moeten kinderen in onveilige situaties soms maanden wachten, voordat hier wat aan gedaan wordt. Inmiddels worden vijf extra mensen ingezet om die wachtlijsten weg te werken, zo kondigde wethouder Marien den Boer (CDA) aan.


Volgens Den Boer is er een 'stijging van het aantal meldingen', maar worden door die vijf extra mensen de wachtlijsten 'in de eerste helft van 2016 geheel en blijvend weggewerkt'. Maar ook zijn er aanvullende maatregelen nodig, zo reageerde de wethouder op een vraag van fractievoorzitter Simon Vogel (LO). 'Er is bij Veilig Thuis meer formatie en geld nodig om in 2016 de capaciteit op orde te krijgen. Dit jaar gaat het om 231.000 euro en in 2017 is dat 275.000 euro. Er moet fors geïnvesteerd worden om de opnamecapaciteit te vergroten en de medewerkers te scholen.'