Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2016

Van barman tot wereldkampioen

NOORDWIJK – Arjan de Ridder, manager bij Beachclub O, heeft de 'Global Renaissance SABRE Restaurateur Award 2015 gewonnen. Hij introduceerde een compleet nieuwe managementstijl, waarbij de arbeidskosten daalden en de verkoop van eten en drinken met bijna 20% steeg.

De Ridder is de opvolger van Koen van der Plank, die de SABRE prijs vorig jaar won. De winnaar van dit jaar heeft mogelijk gemaakt, wat weinig mensen verwachtten: om Beachclub O naar een nog hoger niveau te tillen! De Ridder bedacht de 'Blue Ocean Strategy', waarmee hij een compleet nieuw verkoopconcept voor de menukaart introduceerde. De tijd is voorbij dat restaurants alleen nog maar een standaard menukaart gebruiken en daarbij volledig afhankelijk zijn van wat hun gasten bestellen.

De 'Blue Ocean Strategy' richt zich op het type eten en drinken dat per dag gepromoot wordt. Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal externe omstandigheden en statistieken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de weersvoorspelling, de producten die er op voorraad zijn en waar de gasten vandaan komen. Daarnaast wordt dagelijks beoordeeld hoeveel medewerkers er nodig zijn. De Blue Ocean Strategy heeft niet alleen geleid tot een enorme kostendaling, maar ook tot een aanzienlijke verkoopstijging.

De winnaar van SABRE licht toe: 'Het begon allemaal door te onderzoeken hoeveel we per product verkopen. Dagelijks selecteren we de producten die we willen promoten. Of het nu gaat om een aperitief, een glas wijn of appeltaart. Ik schatte in dat we 15% meer zouden kunnen verkopen en dat bleek ook mogelijk te zijn. Dankzij de analytische gegevens zijn we in staat om de gasten meer te kunnen verkopen, dan ze oorspronkelijk van plan waren.'


Voortaan kan De Ridder zichzelf dus winnaar noemen van de Global Renaissance SABRE Restaurateur Award. En hiermee krijgt hij een reis naar de Verenigde Staten, waar hij mag dineren in het huis van J.W. Marriott zelf. Samen met alle andere wereldwijde winnaars van de verschillende categorieën. Geen slechte prestatie voor iemand die nog maar acht jaar geleden genoot van zijn vak als barman. De winnaar maakt gebruik van de gelegenheid: 'Ik wil mijn fantastische team bedanken; zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Als je interesse hebt om je aan te sluiten bij ons team, aarzel dan niet om contact op te nemen!'