Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Een ton voor een brede brug

OEGSTGEEST – De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het reserveren van 100.000 euro voor de realisatie van de tweede ontsluiting van Poelgeest. Dat moet een volwaardige brug worden, waar ook een bus overheen kan rijden. Daarnaast moet er een fietstunnel worden aangelegd én moet de gemeente Leiden zorgen voor een volledige ontsluiting naar het Trekvaartplein.

Toch is de komst van die ideale tweede ontsluiting nog altijd niet zeker. Bezwaren van omwonenden kunnen zomaar roet in het eten gooien. En als de Raad van State deze bezwaarmakers in het gelijk stelt, zijn beide gemeenten terug bij af. Maar dat is niet helemaal zo, want mocht dat scenario bewaarheid worden, dan heeft de gemeente Oegstgeest het recht om een kleine brug aan te leggen. Al komt er dan geen wegverbinding met het Leidse Trekvaartplen, zo liet wethouder Wendelien Tönjann vorige week weten.


Raadslid Gerlof Kruidhof (PrO) dacht praktisch: 'Als we een fietstunnel aanleggen, waarom leggen we dan niet direct een autotunnel aan?' Maar daar is geen sprake van, zo liet Tönjann weten, omdat de kosten voor een autotunnel vele malen hoger zijn dan voor een fietstunnel. De wethouder verzekerde, dat deze 100.000 euro het maximumbedrag is dat de gemeente nog moet betalen voor de realisatie van een volwaardige tweede ontsluiting van de wijk Poelgeest. En met deze toezegging gingen de raadsleden unaniem akkoord met het vrijgeven van dat bedrag.