Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Ingrijpen noodzakelijk voor hulp bij het huishouden

HILLEGOM – De uitspraak van de Centrale Raad van Beroep over de hulp bij het huishouden kan vérstrekkende gevolgen hebben voor de gebruikers in Hillegom én de kosten voor de gemeente. Dit blijkt uit gegevens die de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) beschikbaar heeft gesteld.


Sinds 1 april 2015 geldt voor nieuwe aanvragen de hulp bij het huishouden als 'algemene voorziening'. De gemeenteraad had ook al besloten om de algemene voorziening vanaf 1 oktober 2016 eveneens voor bestaande klanten in te voeren. Maar de huidige algemene voorziening is niet meer toegestaan en moet aangepast worden. Dit betekent, dat de raad een nieuw besluit moet nemen. Wethouder Adri de Roon (D66) van Lisse is ook woordvoerder van Hillegom, zo liet een gemeentelijk communicatieadviseur weten. Hij stelde, dat in Lisse nog voor de zomer een nieuw voorstel komt naar de gemeenteraad over de hulp bij het huishouden als algemene voorziening. Het streven is dat de raad in Hillegom ook 'op korte termijn' een besluit neemt over de aangepaste algemene voorziening, of de mogelijke invoering van een zogeheten ‘schoon en leefbaar huis’. De huidige indicatie van klanten met een maatwerkvoorziening loopt door tot 1 oktober 2016 en klanten hebben daarover eerder al een brief ontvangen.