Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

'Jongeren zijn net mensen'

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Steeds meer kinderen krijgen te maken met 'gesloten jeugdhulp', maar het aantal jongeren dat 'onder toezicht' wordt gesteld, neemt wel af. Inmiddels hebben de gemeente en hulpverlenende instanties goede ervaringen met het aanbieden van activiteiten voor jeugd die anders doelloos op straat rondhangt. Een deel van die kinderen komen regelmatig naar de Farm en zorgen daardoor niet voor frustraties in de buurt.


Pauline Portugies, projectleider De Driemaster, laat weten dat er plannen zijn om ook in Leimuiden een vergelijkbaar initiatief op te zetten. 'We waren al langer bezig met het creëren van een plek voor jongeren. Heel veel jongeren zeggen dat er niets voor hen te doen is.' Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) vulde aan: 'Jongeren zijn net mensen: als je hen activeert om dingen te doen en als er een plek voor hen is en ze worden beloond voor hun inzet, dan heeft dat een belangrijk effect. Jongeren voelen zich eigenaar van hun activiteiten en dat werkt heel goed.'