Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Zorgen om jeugdige mantelzorgers

KAAG EN BRAASSEM – De druk op mantelzorgers om goed voor hun partner of naaste te kunnen zorgen, neemt hand over hand toe. Steeds meer mensen geven aan, dat ze hun zorgtaken te zwaar vinden worden. Dit komt ook door het feit dat de overheid minder vaak bereid is om zorgtaken uit te voeren en dus komt dit op het bordje van de mantelzorger terecht.


Pauline Portugies, projectleider bij de Driemaster, laat weten dat haar organisatie de mantelzorgondersteuning wil intensiveren. Zo worden 'whatsapp groepjes' opgezet, zodat mensen met een dementerende partner een bericht kunnen plaatsen bij familie en vrienden om er op een snelle manier achter te kunnen komen wie er even kan bijspringen. Meer informatie hierover is te vinden op: www.wehelpen.nl. Ook richt de Driemaster haar aandacht op kinderen die mantelzorgtaken hebben. Dan gaat het vaak om de zorg voor broertjes, zusjes of (een van de) ouders. Dit is een ongewenste ontwikkeling, zo informeert Portugies: 'Later in hun leven dragen die kinderen daar ook de gevolgen van. Wij willen hen op een laagdrempelige manier ondersteunen; zo kun je veel problemen voorkomen.'