Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Pleidooi voor afschaffen achterhaalde hondenbelasting

KAAG EN BRAASSEM – Samen voor Kaag en Braassem dient een nieuw initiatief in om de hondenbelasting af te schaffen. Dit kondigde commissielid Fred Zoetendaal aan tijdens de vergadering van het politiek forum. Hij oogstte sympathie van politici van andere partijen, maar wel moet SVKB met een plan komen hoe de 60.000 euro aan gemiste inkomsten van die hondenbelasting op een andere manier binnen kunnen komen. Een suggestie van fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) om 'dan maar een wethouder minder te doen', zal het in ieder geval niet halen.


Na de aankondiging van Zoetendaal dat er een hondenbelastingafschaffingsvoorstel komt, reageerde commissielid Marcel Doze (CDA) positief: 'Ik ben de eigenaar van twee honden en ben belanghebbende. Ik vind het een onzinnige belasting.' Ook fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) zei niet direct nee: 'De hondenbelasting heeft niet onze prioriteit, maar als u met een mooi dekkingsvoorstel komt, dan gaan we daar zeker serieus naar kijken.' En commissielid Jan Zandvliet (VVD) vulde aan: 'Als eigenaar van een hond zie ik die belasting ook graag verdwijnen. Het is een achterhaalde belasting.' Ook D66 liet weten te willen kijken naar een voorstel voor het afschaffen van de hondenbelasting. Later deze maand komt SVKB met een idee voor de dekking van voorstel.