Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Vaarvergunningen kunnen ook nog bij sluiswachters gekocht worden

Nieuwkoop > De gemeenteraad ging donderdag 26 mei unaniem akkoord met de invoering van een digitale vaarvergunning voor de Nieuwkoopse Plassen. Dit was vooral te danken aan een andere opstelling door burgemeester Frans Buijserd. Tijdens de behandeling van dit collegevoorstel in de vergadering van de meningsvormende raad, wilde Buijserd het huidige 'analoge' systeem van de vaarvergunning nog volledig afschaffen. Maar hij informeerde de raadsleden vorige week, dat er toch gekozen wordt voor de mogelijkheid om pleziervaarders een (papieren) vergunning te laten kopen bij de sluizen.


Dat is met name fijn voor buitenlandse zeilers en vaargasten, die niet uit deze omgeving komen. En zo dus niet op de hoogte zijn van de noodzaak voor het hebben van een vaarvergunning. Er komt nog een evaluatie om te zien hoe het nieuwe systeem bevalt. Het komende seizoen gaan de boa's extra controleren op het bezit van een vaarvergunning, vaak in combinatie met een alcoholcontrole. Buijserd liet weten, dat vaargasten die voor de eerste maal betrapt worden op het bezeilen van de Nieuwkoopse Plassen zonder vaarvergunning, weg komen met een waarschuwing. Notoire overtreders worden wel aangepakt.