Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Raad tikt Holland Rijnland op de vingers

LISSE – Het gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland krijgt een gele kaart van de gemeenteraad. Donderdag 26 mei stemden de raadsleden tijdens de raadsvergadering unaniem in met een voorstel, dat Holland Rijnland haar begroting voortaan 'SMART' moet opstellen.


SMART staat voor 'Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Het betekent dat doelstellingen duidelijk moet worden opgesteld en eenvoudig gecontroleerd kunnen worden. De raadsleden ergeren zich er al jaren aan, dat de begroting van Holland Rijnland niet aan deze eisen voldoet en het amendement van CDA en VVD kreeg de steun van alle raadsleden.