Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Voedselbank overbodig in 2017

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Over anderhalf jaar bestaat de Voedselbank niet meer in Noordwijk. Wethouder Dennis Salman (LSNZ) is er vast van overtuigd, dat dit het geval is. Dankzij de maatregelen die het gemeentebestuur gaat nemen. Verschillende politieke partijen, zoals VVD en PvdA/GroenLinks betwijfelen of het de wethouder lukt, zo bleek dinsdag 26 april tijdens de commissievergadering.

Zo stelde commissielid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) bij het bespreken van de beleidsnota 'Minima doen mee': 'Door het stevige armoedebeleid wil het college de Voedselbank overbodig maken. Over anderhalf jaar zullen we kijken of dat wat u zegt ook waar heeft kunnen maken. We hebben daar onze twijfels over. Commissielid Van Maris (VVD) beaamde: 'Het is onze taak als raad om u te gaan controleren.'


Salman zelf liet weten: 'Het klinkt onaardig om te zeggen dat de Voedselbank over anderhalf jaar overbodig is. Die organisatie doet goed werk, maar het moet in Nederland en zeker Noordwijk helemaal niet nodig zijn om een Voedselbank te hebben. Deze maatregelen moeten genoeg zijn om de voedselbank overbodig te maken.' De wethouder wil onder meer het sociaal wijkteam 'breder inzetten'. Commissielid Zoetendaal (CDA) vroeg om een ruimere kwijtscheldingsregeling van gemeentelijke belastingen voor kleine ondernemers, maar Salman zegde niets toe.