Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Zorgen over voortbestaan Noordwijk Marketing

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – De gemeenteraad is akkoord gegaan met de 'Economische agenda Duin- en Bollenstreek'. Er waren tijdens de commissievergadering van dinsdag 26 april wil enkele kritische kanttekeningen, maar dat leidde niet tot veranderingen in het collegevoorstel.


Zo had commissielid Carina Drijver (D66) liever gezien, dat er meer aandacht zou zijn geweest voor het Midden- en Kleinbedrijf. Volgens haar had het MKB beter één van de tien projecten kunnen zijn, waarop de Bollendorpen de komende jaren inzetten waar het gaat om het verbeteren van de regionale economie. Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) pleitte voor het behoud van Noordwijk Marketing om ook dit dorp zelfstandig te kunnen blijven promoten. Verder vond ze het 'bijzonder', dat juist de gemeente Teylingen zich bezig gaat houden met het regionale marketingpromotiebeleid, 'zij doen niet aan marketingpromotie, terwijl wij die kennis wel hebben.' Dat bleken woorden naar het hart van wethouder Barnhoorn, die zich liet ontvallen: 'Misschien heb ik die vraagtekens ook wel.' Hij verzekerde verder, dat Noordwijk Marketing vooralsnog blijft bestaan. 'We blijven Noordwijk vermarketen, maar proberen het in te passen in de regionale marketing. Het is nog niet zover dat er een paraplu komt boven de lokale marketing, maar men is wel met elkaar in gesprek.' Over de zorgen van Drijver gaf de wethouder aan: 'Nadat we deze economische agenda goed uitgerold hebben, zal het MKB ook de aandacht krijgen van de wethouders Economie in de Duin- en Bollenstreek.'