Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Honden mogen blijven

OUD ADE – De gemeente treedt niet op tegen de honden, die achter nieuw geplaatste hekwerken rondlopen op de Hofdijklaan 57 (voorheen: Bospad 33a). Wel legt het college van burgemeester een dwangsom op van 5.000 euro, om er zeker van te zijn dat twee illegaal gebouwde zeecontainers, een garage en een aanbouw van het recreatiebedrijf worden verwijderd.


De caravan en een ander klein bijgebouw mogen wel blijven staan; hetzelfde geldt voor de romneyloods die daar in 2000 is geplaatst. De twee (waak)honden mogen blijven, hoewel er sinds het faillissement van het voormalige bedrijf weinig meer te bewaken valt. Maar omdat de eigenaar van de honden vanwege zijn gezondheidstoestand in een appartement woont, kunnen zijn honden daar niet naar toe. En het verplaatsen van de honden naar een asiel zou er hoogstwaarschijnlijk toe leiden dat deze dieren afgemaakt worden. En dat wil het college niet op haar geweten hebben. Hoewel de hekwerken er illegaal staan en de honden er niet zijn om iets te bewaken, gaat het college toch niet optreden.