Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

'Geen wipwapbeleid'

KAAG EN BRAASSEM – Nog maar enkele jaren geleden besloot de gemeenteraad, op advies van het college, om te bezuinigen op het onderhoud van de openbare ruimte. Maar blijkbaar zorgen de alom opgroeiende brandnetelbosjes voor steeds meer ergernissen, want wethouder Herman Haarman (D66) kondigde vorige week aan, dat de kwaliteit van de openbare ruimte weer omhoog moet. De gemeenteambtenaren gaan dus weer meer schoffelen.

Eerst wil de gemeente minder onderhoud uitvoeren aan de openbare ruimte en nu weer meer. Is er sprake van een wipwapbeleid bij het gemeentebestuur? Haarman vindt van niet: 'Er moest enkele jaren geleden heel zwaar bezuinigd worden en dat is gemakkelijk te doen op het onderhoud van de openbare ruimte. De gevolgen merk je niet direct, maar na verloop van tijd. Uiteindelijk worden de kosten door het gebrek aan onderhoud juist hoger, door de extra investeringen die je moet doen.'


Zo wil het college de kwaliteit van alle fietspaden weer opkrikken van C- naar B-niveau. Haarman: 'Dan ga je daar regelmatiger vegen en je houdt het bermenonderhoud op niveau. En als tegels los liggen, gaan we er als gemeente sneller naar toe om die recht te leggen.' De wethouder wil ook de entrees van de verschillende dorpen opfleuren. Zo moeten er langs verschillende fiets- en wandelpaden bloemrijke bermen komen. Ook overweegt de wethouder om langs de Braassem zitbankjes te plaatsen. 'Maar dan wel bankjes met een eigen identeiteit die de uniekheid van de gemeente uitstralen.' Dat zou een 'social sofa' kunnen zijn, waarbij kinderen de betonnen bank opsieren met keramieken tegeltjes of een veel natuurlijker uitziende bank.