Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Geen extra gemeentegeld voor ontwikkeling dorpshart

LEIMUIDEN – De ontwikkelingen rondom het dorpshart Leimuiden kwamen maandag 4 juli weer ter sprake tijdens de vergadering van het politiek forum. Raadslid Ruud van der Star (PRO) wilde zekerheid hebben, dat het college van burgemeester en wethouders geen extra geld geeft aan de projectontwikkelaar voor het aanleggen van de openbare ruimte.

Ook zag hij het liefste, dat het college de onderhandelingen met projectontwikkelaar Smits heropent, omdat die ontwikkelaar met het nieuwe 'Plan B' meer winst kan maken. Maar wethouder Yvonne Peters (VVD) liet weten, dat zij dat verzoek niet kan inwilligen. 'Dat de ontwikkelaar meer geld kan verdienen, geeft ons geen reden om het contract open te breken.' Wel wilde ze de investeringen in de openbare ruimte gebruiken 'als extra prikkeling zodat ook op Zuid ontwikkeld wordt'. Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) constateerde: 'Het is jammer dat Zuid op een andere manier ontwikkeld moet worden, maar dat laten we over aan de wethouder en de projectontwikkelaar.'


Joep Derksen