Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Nieuwe hulpwebsite

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente, Driemaster en Tom in de Buurt slaan de handen ineen, waar het gaat om de website www.wehelpen.nl. Gehoopt wordt, dat inwoners zich massaal aanmelden om anderen te helpen, of hulp te vragen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het bijhouden van de tuin, lichte huishoudelijke werkzaamheden of gezelschap houden. En wie een ander helpt, helpt ook vaak zichzelf.

Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) mag binnenkort als eerste het spreekwoordelijke stokje overdragen. Hij is erg enthousiast over www.wehelpen.nl: 'We willen op een nieuwe manier mantelzorgers bereiken; mensen die wat anders willen doen dan alleen helpen met De Zonnebloem. De mantelzorgers die we in kaart hebben, is een beperkte groep. Dit is een vernieuwende manier om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.' Martine Pretorius van Tom in de Buurt legt uit, dat naasten ook een account kunnen aanmaken voor een ander, zoals een grootmoeder of oudtante.

Nadat er een 'link' is, kunnen beide personen met elkaar afspreken. Pretorius adviseert om dat in eerste instantie niet thuis te doen. Eerst moet er een klik zijn. Wie wil, kan aan Tom in de Buurt of de Driemaster vragen, dat een medewerker bij dit gesprek aanwezig zal zijn. Alle diensten worden gratis verstrekt en ontvangen; het is niet toegestaan om onkostenvergoeding te vragen. Mogelijk worden werklozen ook gestimuleerd om zich in te schrijven voor www.wehelpen.nl, maar Pretorius stelt, dat dit niet tegen hun zin in gebeurt: 'Er wordt gekeken naar wat iemand kan en wil. Ze moeten niet ongemotiveerd aan de gang gaan. Wij gaan uit van talent en kijken waar iemand zichzelf kan versterken en een ander kan helpen.'


Joep Derksen