Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Vergroot de hoop ondersteunt Stichting Droomdag

KAAG EN BRAASSEM – Met de actie 'Vergroot de hoop' is inmiddels al meer dan zes kuub aan snoeiafval van taxussen binnengehaald. Dinsdag 19 juli verwelkomde wethouder Herman Haarman persoonlijk inwoners die het snoeiafval van hun taxussen op de gemeentewerf langs kwamen brengen.

Één van hen was Sandra van de Put, die meer dan tien plastic zakken vol met het snoeiafval in één van de gereed staande kratten stortte. De wethouder hielp haar daar van harte bij. Voor Van de Put is het de normaalste zaak van de wereld om dit te doen. 'Twee jaar geleden bracht ik dit snoeiafval nog naar Oegstgeest. Met het snoeiafval kunnen namelijk medicijnen tegen kanker worden ontwikkeld. Ik ben dan ook blij, dat ik het nu naar de gemeentewerf in Roelofarendsveen kan brengen.'

Voor het snoeiafval krijgt de gemeente ook een zakcentje; dat geld wordt gedoneerd aan het goede doel. Net als vorig jaar is zal het ook nu weer gedoneerd worden aan de Stichting Droomdag. Haarman maakte van de gelegenheid gebruik om Anja Hogervorst van de stichting ook een staatslot te overhandigen. 'Uw stichting is ook een lot uit de loterij en we hopen u met 'Vergroot de hoop' te kunnen ondersteunen', zo stelde de wethouder.


Joep Derksen