Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2016

Plannen voor zorgcentrum en zorgwoningen

LEIMUIDEN – Er komen mogelijk een zorgcentrum en tien (zorg)woningen op de plek waar ooit de kerk 't Kruispunt stond en nu nog de voormalige 'School met den bijbel' leeg staat. Het college van burgemeester en wethouders staat welwillend tegenover deze plannen, maar het is nog lang niet zeker dat deze ideeën ook gerealiseerd worden.

Wethouder Herman Haarman is razend enthousiast: 'Dit is goed nieuws. In dit zorgcentrum komen een huisarts en acht behandelkamers, samen met de tien (zorg)woningen.' Maar er liggen nog heel wat beren op de weg en addertjes onder het gras te wachten, voordat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. De locatie ligt namelijk direct naast de N207 en daar gelden hoge geluidsnormen. Volgens Haarman zou het plaatsen van driedubbel glas en het strategisch plaatsen van ramen die niet direct uitkijken op de N207 al kunnen helpen om dit probleem op te lossen.


Maar voor het dichtbij gelegen LPG-station met een bovengrondse tank heeft de wethouder niet direct een oplossing. Onderzoek moet aantonen of het risico van dat LPG-station 'acceptabel' is, zo staat in een ambtelijk rapport. Ook zouden de zorgwoningen binnen de 20KE-contour vallen en daar is Schiphol weer niet blij mee, omdat dit kan leiden tot klagende inwoners vanwege passerende vliegtuigen. Haarman blijft positief als hem gevraagd wordt of dit plan nog jaren gaat duren door alle obstakels die overwonnen moeten worden: ,,Als we het luchtvaartbesluit snel kunnen overkomen, kunnen ook de andere uitdagingen overwonnen worden.'