Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Vishandel is middenmoter in haringtest

VOORHOUT – Vishandel De Klok (Herenstraat 53) is tijdens de AD Haringtest als middenmoter geëindigd. Zijn haring kreeg een 7,5 als eindcijfer en dat leidde tot een 54ste plek op de landelijke lijst.


Klanten van De Klok hadden deze zaak massaal aangemeld, zodat de proevers van het AD langs zouden komen. En dat gebeurde ook, met de volgende opmerkingen van de jury: 'Keurige middenmoter. De beste smaakeigenschappen zijn verdwenen, het rijpingsproces is flink op gang. Geen echt negatieve eigenschappen. Deze haring verdient helaas echter niet de loftrompet. Lof was er wel over de manier waarop de haring werd schoongemaakt ('zeer goed') en de microbiologische gesteldheid van de haring: 'zeer goed'. Eigenaar Wim Klok heeft al aangekondigd, dat hij voor volgend jaar een beter resultaat wil behalen.