Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2016

Steun gevraagd voor nieuw raadslid

KAAG EN BRAASSEM – Ingrid Bader, voorzitter van de afdeling Kaag en Braassem van de VVD, was maandag 15 augustus vol lof over aftredend fractievoorzitter Paul van Emmerik. Ze liet tijdens de fractievergadering weten: 'Ik vind het heel jammer dat je gaat. Op een goed moment moeten we met de VVD afscheid van je nemen. Ik vraag jullie allemaal dat nieuwe raadslid (Alwin Koek, JD) ten volle te ondersteunen.'

De voorzitter werd gevraagd of ze ook blij is, dat Alwin Koek de taken overneemt van Van Emmerik. Hierop stelde ze: 'Ik ga daar geen antwoord op geven. Alwin is degene die conform afspraken op de kieslijst staat.' Wel beaamde Bader, dat ze het fijn vindt voor de partij dat er 'een bekwaam opvolger' in de raad komt.

Van Emmerik informeerde, dat hij van alle gemeenteraadsleden (op één na) een emailtje heeft ontvangen, met begripvolle woorden over zijn afscheidsbesluit. 'Dat heeft vooral (zijn vrouw, JD) Els gesteund. Hij gaat zich meer uren per week inzetten voor zijn werkgever en overweegt om het komende jaar als vrijwilliger op de buurtbus actief te worden. Van Emmerik blijft lid van de VVD en sluit niet uit om na minimaal een jaar weer actief te worden voor de partij.


Joep Derksen