Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2016

VVD pleit voor afschaffing gemeentelijk monumentenbeleid

KAAG EN BRAASSEM – Nu het college zich openlijk heeft uitgesproken tegen het als monument aanwijzen van de Oostenrijkse woningen, komt het hele monumentenbeleid op de tocht te staan. Tijdens de fractievergadering van de VVD werd gepleit voor het volledig afschaffen van de aanwijzing van gemeentelijke monumenten.


Fractievoorzitter Paul van Emmerik werd gevraagd om actie te ondernemen. De verdwijning van het gemeentelijke monumentenbeleid is namelijk één van de punten van het VVD-verkiezingsprogramma. 'De argumenten die wethouder Herman Haarman (D66) gebruikte om de Oostenrijkse woningen niet aan te wijzen, gelden ook voor de bestaande beeldbepalende panden', zo werd gesteld. Van Emmerik liet weten, dat het aan zijn opvolger Alwin Koek is om te bepalen of er verder actie wordt ondernomen op dit onderwerp.