Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Column

Regenboogvlag

De gemeenteraad van Lisse stemde deze week met de kleinst mogelijke meerderheid tegen het ophangen van de Regenboogvlag op de internationale Coming Out Day van 11 oktober. Hiermee geven de politieke partijen Nieuw Lisse, SGP/ChristenUnie en CDA, met uitzondering van raadslid Gerrit Meiland, een duidelijk signaal af.

Het signaal namelijk, dat de gemeente Lisse zich niet inzet om inwoners te helpen, die van jongs af aan gediscrimineerd worden. Al op de middelbare school leeft 10% van de leerlingen in angst, dat hun klasgenoten ontdekken, dat ze vallen op mensen van het eigen geslacht. Maar fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) verwees naar de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedereen gelijk is. Dus is volgens hem – en al zijn fractieleden – het ophangen van het solidariteitssymbool de Regenboogvlag niet nodig.


Roeland den Breejen van de SGP/ChristenUnie liet weten, dat zijn partij 'alle discriminatie afwijst, ook op het gebied van geaardheid.' Om vervolgens te stellen, dat er volgens de bijbel alleen maar een relatie mag zijn tussen man en vrouw. Nou, dan discrimineert de bijbel dus! Hoe je het ook bekijkt: mensen worden verliefd. Vaak op iemand van het andere geslacht, maar ook regelmatig op iemand van dezelfde sekse. Steeds meer LHBTI-ers kruipen terug in de kast, omdat ze niet meer hand in hand over straat durven lopen. De gemeenteraad van Lisse had een signaal af kunnen geven, dat deze mensen in Lisse gesteund worden. Dat heeft een meerderheid niet gedaan en dus krijgen de LHBTI-ers een schop in hun kruis.