Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Buren hebben vetorecht tegen camping

ROELOFARENDSVEEN – Enkele weken geleden reageerden gemeenteraadsleden nog heel enthousiast over de plannen voor de komst van een campinggebied aan het Zuideinde. Maar tijdens de politieke vergadering van maandag 12 september bleek, dat de komst van zo'n camping nog lang niet zeker is.


Inwoner Arno van der Heijde sprak namens de bewoners van Zuideinde 76, 78 en 80. Hij liet weten, dat toekomstige gebruikers van zo'n campinggebied allemaal over één pad moeten gaan. Dat pad is niet alleen ongeschikt voor veel verkeer, maar ook nog eens eigendom van de omwonenden. Wethouder Herman Haarman (D66) liet hierop weten, dat het nog lang niet zeker is, dat de camping er ook zal komen. 'Eerst moet er een wijzigingsplan komen en dan kijken we hoe zich dat plan verhoudt ten opzichte van de bestaande woningen. Er is overleg met de buurt voor nodig, voordat wij eerst een positieve grondhouding voor een wijziging zullen opnemen. De buren zien grote belemmeringen. We willen het plan niet gerealiseerd zien zonder medewerking van de buren.'