Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Komst asielzoekers onzeker

OEGSTGEEST – Het Centraal orgaan voor de Opvang van Asielzoekers (COA) heeft nog altijd geen overeenkomst getekend over een tijdelijke opvanglocatie voor maximaal 250 asielzoekers. Hierdoor wordt de kans groter te worden, dat er helemaal geen asielzoekers meer in het dorp worden geplaatst.


De instroom van vluchtelingen is namelijk zo sterk afgenomen, dat veel mogelijke opvanglocaties toch niet meer gebruikt worden. In eerste instantie kijkt het COA naar locaties in aanbouw en opvangplekken die al in gebruik zijn. Toch houdt de gemeente er rekening mee, dat een vergunningaanvraag nog altijd kan worden ingediend door het COA. Die aanvraag wordt dan toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Maar de locatie bij Rivierduinen zal in ieder geval niet vóór half november in gebruik genomen worden, als het überhaupt gebeurt. Binnen twee weken wordt definitief duidelijk welke locaties gebruikt worden voor de tijdelijke opvang van asielzoekers.