Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Warmunda krijgt informatiepunt

WARMOND / LISSE – De fusie tussen Stek en Warmunda ligt op schema. Alle betrokken partijen zijn akkoord gegaan met deze samenvoeging; de betrokken gemeenten, huurdersorganisaties, maar ook de Ondernemingsraden. En nu de raden van toezicht van Warmunda en Stek ook hun fiat hebben afgegeven, is de fusieaanvraag verstuurd naar de Autoriteit voor Wonen. De verwachting is, dat ook deze instantie akkoord zal gaan met de fusie, zodat deze op 1 januari 2017 kan plaatsvinden.

In eerste instantie zal er na de fusie weinig veranderen, zo laat vertrekkend directeur-bestuurder a.i. Marja Duiverman van Warmunda weten. Haar organisatie is in onderhandeling met het Trefpunt, zodat op die locatie twee dagdelen lang de huurders naar binnen kunnen lopen. Daar zullen Stek/Warmunda-medewerkers klaar zitten om vragen te beantwoorden. Over de precieze locatie en tijden worden de huurders later dit jaar nog ingelicht. Wie gewend is om de website van Warmunda te gebruiken, heeft ook geen problemen. Deze site wordt namelijk doorgelinkt naar de website van Stek.


Nadat de fusie is afgerond, gaat Stek wel bekijken hoe vaak het informatiepunt van Warmunda daadwerkelijk door de huurders wordt gebruikt. Stek-directeur Hans Al liet woensdag 14 september weten: ,,In de loop der tijden zie je dat huurders minder gebruik gaan maken van die twee momenten in de week. Dan ga je over de effectiviteit nadenken. We verwachten dat steeds meer mensen digitaal gaan doen en inloggen op www.mijnstek.nl. De behoefte en noodzaak voor fysiek contact zal afnemen.' Voor mensen die niet uit huis kunnen gaan, blijft overigens nog altijd de mogelijkheid dat een Stek-medewerker op huisbezoek gaat.