Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

Machteloos toeluisteren

OUDE WETERING / ROELOFARENDSVEEN – Meer dan vijftig inwoners bezochten het gemeentehuis om hun zorgen te uiten over de komst van extra sociale woningbouw op de Schoolbaan. Maar van wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) kregen deze mensen geen enkele toezegging.

Wel wees hij de inwoners er op, dat het de gemeenteraad is die op 10 oktober toestemming geeft om een onderzoek uit te laten voeren. Dat onderzoek moet bepalen of de Schoolbaan, Noordeinde, het Connexxionterrein in Leimuiden en het Van Egmondterrein in Woubrugge geschikt genoeg zijn voor de bouw van tientallen sociale woningen.

Enkele inwoners gaven dinsdag 20 september nog aan, waarom zij de Schoolbaan ongeschikt vinden om sociale woningen neer te zetten. Nog afgezien van de bodemverontreiniging, die al jaren geleden geconstateerd is. Zo liet een inspreker weten, dat hij het onzinnig vindt om op de Schoolbaan te bouwen, terwijl er ,,gigantisch veel huizen (1.800, JD) worden gebouwd op Braassemerland.'' Een ander wees op het verdwijnen van veel parkeerplekken; met name op mooiweerdagen staat het parkeerterrein vol met auto's. Een vrouw klaagde over het feit dat alle omwonenden het mooie uitzicht verliezen. Hierop reageerde Schoonderwoerd: ,,Als je ergens iets bouwt, ontneemt dat je zicht. Er is een collectief belang en dat kan soms mensen belemmeren of benadelen. Maar als er zo weinig parkeerruimte is, dat de mensen in de sociale woningen er alleen maar met een vouwfiets kunnen wonen, dan is deze locatie niet geschikt en zal de bouw ergens anders bedacht moeten worden.''


Het is zeer de vraag of alle vragen en opmerkingen diepe indruk maakten op de raadsleden. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) liet die avond in ieder geval weten: 'We moeten toch een keer een beslissing nemen om locaties te gaan onderzoeken.'