Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Nieuw datalek

OEGSTGEEST – De gemeente heeft (nog) geen schademeldingen ontvangen, naar aanleiding van het datalek. Dit liet wethouder Marien den Boer (CDA) vorige week weten. Wel is er opnieuw een datalek gevonden.


Dit keer was het de Informatiebeveiligingsdienst (IBD), die achter het datalek kwam. Dit lek zat in het zogeheten 'contentmanagementsysteem', dat de gemeente Oegstgeest voor haar website gebruikt. De schade lijkt beperkt te zijn. Den Boer: ,,Uit snel contact met onze webleverancier bleek dat Oegstgeest dat onderdeel niet gebruikt voor persoonsgegevens. Ook werd aangegeven dat het lek inmiddels gedicht was met een software update. Het is dan goed om te merken dat niet alleen wij, maar ook de organisaties waar we mee werken, gegevensbeveiliging tot prioriteit gemaakt hebben.''