Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Raad wil samenwerken met meerdere gemeenten

NOORDWIJK – Samenwerking met Noordwijkerhout is prima, maar de gemeenteraad wil wel alle opties open houden, waar het gaat om Katwijk en Leiden. Dit eten van drie walletjes viel slecht bij de gemeenteraad van Noordwijkerhout, zo bleek donderdag 15 september.

Puur Noordwijk en LSNZ dienden een voorstel in om niet alleen te kijken naar uitbreiding van een samenwerking met Noordwijkerhout, maar ook met Leiden en Katwijk. Dit viel slecht bij de gemeenteraad van Noordwijkerhout. Nadat die raadsleden hoorden, dat de motie was aangenomen, stemden de Noordwijkerhouters in met een motie om ook te kijken naar samenwerkingsvormen met Teylingen, Lisse en Hillegom.


Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) waarschuwde nog wel: 'Katwijk kiest voor samenwerking op het moment dat het hen goed uit komt. Ze doen aan cherry picking. Dit zorgt voor verwarring in het onderzoek.'' En fractievoorzitter Theo Alkemade (CDA) liet weten: 'Met dit amendement wordt een ruk gegeven aan het proces. We hebben afgesproken dat we een verkenning Noordwijk- Noordwijkerhout gaan doen. We doen geen verkenning 071.' Toch ging een raadsmeerderheid akkoord met het Puur Noordwijk / LSNZ-voorstel. Hierdoor lijkt een goede samenwerking tussen Noordwijk en Noordwijkerhout al op de foute voet te beginnen.