Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

150 bomen gekapt voor kunstgras

OEGSTGEEST – Zonder enige waarschuwing gebeurde het: 150 bomen van zo'n twaalf meter hoog bij de Voscuyl werden binnen een dag horizontaal gesnoeid. De omwonenden zijn geschokt en inspreker Nagel lichtte de politici vorige week in, over wat er gebeurd is.


Nagel stelde: ,,We hebben meerdere keren getracht om in gesprek te komen met de gemeente. De sportvelden en lichtmasten lagen verscholen achter de twaalf meter hoge bomen. Maar voor de komst van een nieuw kunstgrasveld zijn zo'n 150 bomen rond het voetbalveld gerooid. Hiervoor in de plaats is jonge aanplant van heesters teruggekomen. Die worden zo'n drie meter hoog. Ook zijn er nieuwe lampen voor kunstlicht aangebracht. We ondervinden veel last van het kunstlicht aan de Meerestein en worden elke dag met deze lichthinder geconfronteerd.'' Hij pleitte er voor, dat er grotere bomen voor de huizen teruggeplaatst worden. Zijn verzoek werd vorige week niet ingewilligd.