Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Gemeente wil Vestia-woningen niet massaal opkopen

Nieuwkoop > 'We hebben voorlopig de garantie dat de Vestia-woningen beschikbaar blijven voor de huurmarkt. Vestia gaat geen rol spelen in de nieuwbouw, maar andere corporaties hebben aangegeven dat ze dat samen met ons tot stand willen brengen.' Deze toezegging deed wethouder Annette Pietersen (D66) donderdag 6 oktober tijdens de besluitvormende vergadering.


Ze reageerde hiermee op een oproep van MPN/PN en SGP/ChristenUnie om te proberen woningen van Vestia over te nemen. Desnoods met de hulp van andere woningbouwcorporaties en investeerders. Zo ver wil Pietersen echter niet gaan. Ze liet weten, dat Vestia 'zich wil houden aan bepalingen met erfpacht en aan de afspraak dat ze sociaal gaan verhuren.' Ook wil de gemeente nog prestatieafspraken maken met Vestia.