Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Tegenvaller van anderhalf miljoen euro

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente moet in één keer een bedrag afboeken van 42 miljoen euro ten laste van de verliesvoorziening. Dat is het gevolg van nieuwe regels waar de gemeente met het boekhouden aan moet voldoen. De rentekosten voor deze maatregel bedragen 1,4 miljoen euro.

De gemeente had tot nu toe 50 miljoen euro gereserveerd in de begroting als 'verliesvoorziening op grondexploitaties'. Maar volgens de nieuwe regels mag dat niet meer gebeuren met ,,kosten die geen directe relatie meer hebben met de grondexploitatieplannen''. Ook de deelprojecten (binnen Braassemerland) die zijn afgerond moeten uit de verliesvoorziening verdwijnen.


Wethouder Henk Hoek (CDA) laat hierover weten: ,,We moeten een bedrag in de begroting opnemen om de verliesvoorzieningen die we in het verleden getroffen hebben, weer op peil te hebben. Hierdoor daalt ons eigen vermogen met 1,4 miljoen. Het bedrag van de verliesvoorziening stond op 50 miljoen, in vergelijking met nu de 9 miljoen euro. Dus de totale waarde van de gemeente wordt wat minder.'' Deze boekhoudkundige aanpassing zorgt ervoor, dat de gemeente 1,4 miljoen euro extra kwijt is aan onder meer een lagere rekenrente.