Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Meer steun voor uitplaatsing varkenshouder naar Kruisweg

WOUBRUGGE – Het ziet er goed uit voor varkenshouder Ton Kroes, die al acht jaren bezig is om zijn bedrijf uit te breiden, danwel te verplaatsen. Nadat Gedeputeerde Staten op 6 september toestemming gaf om het bedrijf te verhuizen naar de Kruisweg, ging op 21 september ook Provinciale Staten akkoord.


Toch is het nog lang niet zeker, dat de verhuizing doorgaat. Inmiddels heeft de gemeente het ontheffingsbesluit ter inzage gelegd. Hierop kan bezwaar gemaakt worden en de verwachting is, dat dit onder meer gedaan wordt door de gemeente Nieuwkoop. Inmiddels heeft het college van burgemeester en wethouders als zes zienswijzen ontvangen. Nadat het ontheffingsbesluit zes weken ter inzage heeft gelegen, wordt aan de gemeenteraad gevraagd om het bestemmingsplan vast te stellen.