Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2016

Inflatiecorrectie zonder inflatie

KAAG EN BRAASSEM > Het officiële inflatiepercentage ligt rond de 0%. Hoe kan het dan, dat gemeenten in de regio en dus ook Kaag en Braassem uitgaan van een verhoging van de OZB met een inflatiecorrectie, die tussen 0,5% en 1,3% ligt? Deze vraag stelde fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) maandag 24 oktober tijdens de meningsvormende vergadering aan wethouder Henk Hoek (CDA).


Hoek had hier wel een antwoord op. ,,De inflatiecorrectie maakt deel uit van het fundament van de hele financiële boekhouding. Als je dat niet doet, dan houd je jarenlang het (gemiste, JD) geld uit de algemene reserve.'' De wethouder voegde hier nog aan toe, dat de OZB weliswaar omhoog gaat, maar dat de inwoners minder rioolheffing hoeven te betalen. ,,De inwoners gaan er volgend jaar met 24 euro op vooruit.''