Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Sterrenregen op Langeraarseweg

Nieuwkoop > Veel onrust ontstond er bij de omwonenden en gebruikers van de Langeraarseweg. Het wegdeel tussen de grote brug en de provinciale weg werd onlangs opnieuw geasfalteerd. Maar de 'gladde' asfaltdeklaag werd vervangen door een asfaltsoort waar bovenop als slijtlaag steentjes werden gelegd. Hierdoor regende het sterretjes in de voorruiten van de automobilisten. Bovendien werd het verkeersgeluid plotseling veel harder.

Joep Derksen

Gemeenteraadslid Kees Hagenaars (MPN/PN) kaartte deze kwestie aan bij het gemeentebestuur en dat leidde tot een excuusbrief aan de weggebruikers en omwonenden. De gemeente laat weten, dat de andere asfaltsoort te maken heeft met geldgebrek: ,,Er was te weinig budget om de gehele deklaag te vervangen en hier een nieuwe 'gladde' deklaag op aan te brengen.'' Met de 'tweede keuze' asfalt treedt de aquaplanning wel minder snel op en blijft het strooizout beter liggen.


Maar erkend wordt, dat de steentjes in een lijmlaag 'ingereden' moeten worden. ,,In de beginperiode kan dit steenslag opleveren. Het tweede nadeel dat optreedt is dat het inrijden van het split lawaaiig is. Dit is tijdelijk, het geluid vermindert weer zodra het split ingereden is.'' De gemeente erkent, dat de zaken niet goed zijn verlopen, ook waar het gaat om de communicatie. Maar beterschap voor de volgende asfalteringswerkzaamheden wordt beloofd.