Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2016

Steun gevraagd voor kandidatuur

ALPHEN AAN DEN RIJN / KAAG EN BRAASSEM> De voorlopige CDA-kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is onlangs bekend gemaakt en hieruit bleek, dat René Vrugt op de 41ste plaats staat. Maar Vrugt zelf vindt dat niet hoog genoeg, dus heeft hij de CDA-fracties in het Groene Hart gevraagd om hem te ondersteunen in zijn wens om hoger op de lijst te komen. Het zijn namelijk de leden van het CDA die tijdens een algemene ledenvergadering de kandidaten nog hoger of lager op de lijst kunnen plaatsen.


Vrugt (50) kan zich in ieder geval verheugen op de steun van de Kaag en Braassemse CDA-fractie. Wethouder Henk Hoek liet maandag 17 oktober tijdens de fractievergadering weten, dat de afdeling Vrugt zeker zou moeten steunen, ,,want het is een zeer bekwaam bestuurder''. Ook Marischa Kip (37 jaar en op de 32ste plaats van de kandidatenlijst) ziet graag dat ze hoger op de lijst komt. Onlangs bleek ze de favoriete CDA-kandidaat voor een wethouderspost in Nieuwkoop, maar haar kandidatuur werd afgewezen door de andere twee coalitiepartijen Samen Beter Nieuwkoop en D66.