Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

SVKB moet alternatieve inkomsten vinden bij verdwijning hondenbelasting

KAAG EN BRAASSEM – Nu het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten, geen mogelijkheid ziet om de afschaffing van de hondenbelasting te financieren, ligt de bal weer bij SVKB. Dat bleek maandag 3 oktober tijdens de openbare fractievergadering van PRO.

Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) liet daar weten, dat er in het college wel gesproken is over mogelijke alternatieve inkomsten, op het moment dat de hondenbelasting afgeschaft wordt. De gemeente verwacht dit jaar namelijk geld over te houden: zo'n 1,3 miljoen euro. De vermindering van de inkomsten van de hondenbelasting zouden daar van afgetrokken kunnen worden, zo beaamde Schoonderwoerd. Toch kiest het college daar niet voor, omdat er mogelijk nog financiële tegenvallers komen voor de gemeente. Schoonderwoerd: ,,Een aantal indicatoren staat toch wel op rood. Bovendien kun je andere dingen doen met het financiële overschot, zoals het verlagen van de ozb.'' Hierop constateerde PRO-raadslid Thijs Brambach: ,,Als de initiatiefnemers voor het afschaffen van de hondenbelasting (SVKB) een briljant potje in de begroting vinden, is het goed om de hondenbelasting af te schaffen. Maar anders niet.'' De overige PRO-leden waren het hier mee eens.


Joep Derksen