Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2016

Twijfels over 'Tussen wal en schip lening'

KAAG EN BRAASSEM > Maandag 24 oktober pleitte directeur Gerjoke Wilmink van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) voor het verhogen van de inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) sprong hier op in en pleitte diezelfde avond tijdens de meningsvormende raad voor het opzetten van een 'Tussen wal en schip lening'.


Zo'n 'Tussen wal en schip lening' moet mensen ondersteunen die een huis willen kopen, maar geen extra financiële ondersteuning krijgen, omdat ze nét meer verdienen dan het minimumloon. Maar wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) gaf diezelfde vergadering al aan, dat het realiseren van zo'n lening lastig kan worden. Hij stelde: ,,We moeten bij de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, JD) vragen of er überhaupt mogelijkheden zijn. Zij ondersteunen mensen met startersleningen en duurzaamheidsleningen.'' Schoonderwoerd vervolgde: ,,Er is een groep mensen die niet meer mogen huren, maar ook niet meer kunnen kopen. Maar de raad moet overwegen of je de financiële risico's van het oprekken van mogelijkheden om aan hypotheken ook naar de gemeente wilt halen. Of de 'Tussen wal en schip lening' ook dé oplossing is, moeten we met z'n allen bespreken.'' Later praat de politiek verder over dit onderwerp.