Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Vlietpark kansrijk als locatie voor extra sociale woningbouw

HOOGMADE – Als een duveltje uit een doosje kwam Vlietpark maandag 3 oktober plotseling boven als mogelijke locatie voor de bouw van extra sociale woningen. En Vlietpark kan volgens een aantal partijen worden gebruikt in plaats van Noordeinde om die sociale woningen te plaatsen.

Fractievoorzitter Esther Loos (D66) bevestigde afgelopen maandag, dat Vlietpark 'er uit springt', als kansrijke locatie voor sociale woningbouw. Hier zijn namelijk geen problemen, waar het gaat om molenbiotopen, grondvervuiling of vrachtwagenparkeren. Nadat twee maanden geleden de Schoolbaan en Noordeinde in beeld kwamen als sociale woningbouwlocatie, kwamen de omwonenden massaal in het geweer. Inwoner Ralf Kaptijn schoof bij de fractievergadering van D66 aan tafel om deze partij te overtuigen te kijken naar andere opties. Hij riep de politici daarbij op om niet bang te zijn, kritiek te hebben op Noordeinde als locatie. ,,In de eerste ronde (waarbij politici spraken over twee andere woningbouwlocaties, JD) was er wel een kritische houding om locaties af te wijzen, en dat is in de tweede ronde niet zo.'' Wel maakte Loos zich zorgen over de ruimte op Vlietpark: 'Dat zou te klein zijn voor vijftien woningen. Corporaties schatten in dat daar zes tot acht woningen gebouwd kunnen worden.'

Het antwoord op deze uitdaging werd gegeven tijdens de fractievergadering van PRO. Hans Klink liet weten: ,,In Hoogmade is gevraagd om woningen. Je kunt voor beide locaties (zowel Noordeinde als Vlietpark, JD) het onderzoek doen en later bepalen welke locatie je als eerste kiest. Dan sla je twee vliegen in één klap. Je kan vervolgens voor Hoogmade besluiten om op de ene locatie of op de andere locatie te bouwen. Het wil niet zeggen dat ze dan per se alle twee ontwikkeld dienen te worden.''

Tijdens de raadsvergadering van maandag 10 oktober dienen politieke een amendement in, waarin staat dat wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) niet meer apart naar de raad moet als één van de vier voorkeurslocaties afvalt. Hij mag dan meteen kijken naar één van de drie alternatieve locaties: Vlietpark, Beukenlaan IV en Kroondomein Leimuiden. Voor de omwonenden van die drie locaties hoeft van de gemeenteraad dan niet weer een apart inspraakprogramma opgezet te worden.

Wel houdt SVKB haar twijfels over verschillende locaties om daar woningbouw op te plaatsen. De partij wil niet alleen Noordeinde schrappen als mogelijk plek, maar ook Beukenlaan IV. Het bouwen van sociale woningen op Vlietpark ziet SVKB overigens wel zitten, zo liet fractievoorzitter Petra van der Wereld weten. De fractieleden van het CDA waren er na een avond intensief vergaderen nog niet over uit. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden liet weten, dat alle fractieleden 'er nog maar een nachtje over moeten slapen'. Van de eenpersoonspartijen LKB en VVD is het standpunt nog niet bekend.


Joep Derksen